2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

'Top 7' Daržovės


 Daug pasakoti nereikia, visi žino, jog sportuojant visi renkasi daržoves, mėsą, atsisako saldaus maisto ir t.t. Tačiau nebūtina imti ir tiesiog nustoti valgyti saldumynus, valgyti daržoves kaip išprotėjus, daug sportuoti. Viską kuo puikiausiai galima suderint. Viskas bus gerai, kol jūs prižiūrėsite savo suvalgomas kalorijas per dieną. Apie tai parašysiu atskirą temą.
 Visos daržovės turi savo išskirtinius požymius, tačiau išvardinsiu vienas iš mano mėgstamiausių pagrindinių, kurias dažniausiai rasite prekybos centruose ar turguose.

 Brokoliai
Žalia daržovė - Vitamino E šaltinis, kuris reikalingas atstatyti jūsų odą po pažeidimų ir pnš., be to, valgant daug žalių daržovių oda tampa natūralesnė, padeda kovoti su ligomis kaip žvynelinė, egzema.
Brokoliai taip pat turi labai daug Vitamino C, A ir daug kitų vitaminų. Taip pat, kovoja su uždegimais, vėžiniais susirgimais, labai geras antioksidantas, padeda virškinimui, širdžiai ir kraujagyslėm, gerina akių regą.

Čia rasite maistinių medžiagų kiekį šiose daržovėse, kurios rodo dienos normos kiekį.
Maistinės medžiagos išvirtoje daržovėje:
 

 Morkos
Turbūt viena iš skaniausių daržovių. Jos turi labai daug Vitamino A, 100g. morkos galima rasti net 600% dienos normos šio vitamino, toliau eina Vitaminas K, C i daugybe kitų. Taip pat puikus antioksidantas, gerina regėjimą, ypač naktinį matymą, puiki žinia tiems, kurie dirba naktį ;) Taip pat, mažina širdies smūgio rizika, karotinoidų šaltinis, gerina plaučių veiklą.
 Maistinės medžiagos:


 Žiediniai kopūstai
Labai artimas brokoliams, puikus Vitamino C šaltinis, pilnas antioksidantų ir vitaminų. Kaip ir brokoliai, kovoja su vežiniais susirgimais, gerina virškinimo, širdies ir kraujagyslių veiklą.
Maistinės medžiagos išvirtoje daržovėje:


 Šparagai

Vitamino K, C, A ir folio rūgšties šaltinis su daugybe kitų vitaminų... Išskirtinė daržovė, kuri turi daug antioksidantų, padeda virškinimui, širdies veiklai, cukraus kiekį kraujyje, kovoja su vežiniais susirgimais.
Tik neišsigąskit, kai nueisit i tualetą, nes jūsų šlapimo kvapas gali pasikeist dėl amino rūgščių reakcijų arba Vitamino B pertekliaus, visiškai natūralus procesas.
Maistinės medžiagos išvirtoje daržovėje:


 Špinatai
Ar prisimenate Popajų? Maždaug 180g. špinatų turi 1110% Vitamino K, 377% Vitamino A, 84% mangano, 65% folio rūgšties dienos normos, taip pat, daug kitų vitaminų. Puikus antioksidantas, pagalba jūsų kaulams Vitamino K pagalba.
Maistinės medžiagos išvirtoje daržovėje:


 Kopūstai
Jei perku kopūstą, dažniausiai renkuosi raudonuosius kopūstus dėl didesnės jų maistinės vertės. Vitamino K ir C šaltinis, geras antioksidantas, mažina vėžinius susirgimus, nes turi daug gliukozinolatų, kurie kovoja prieš vėžio ląsteles, gerina virškinimo trakto, širdies ir kraujagyslių veiklą.
Maistinės medžiagos susmulkintoje ir išvirtoje daržovėje:



 Pomidorai
22 maistingos medžiagos. išskyrus kaloriją ;), Vitamino C, A , K šaltinis, vėl gi, geras antioksidantas, kovoja prieš vėžio ląsteles, ypač prostatos vėžio: paskutiniais tyrimais nustatyta, jog valgant brokolius ir pomidorus kartu, šansai prieš prostatos vėžy žymiai padidėja.
Maistinės medžiagos daržovėje:



Taigi, šios daržovės turi savo unikalių savybių, tačiau jos visos tarpusavį panašios savo maistingosiomis medžiagomis ir naudingumu. Be to, ar tikrai mums reikia vartoti papildomai vitaminus? Vitaminų kiekiai nustebino mane, tad nusprendžiau vartoti vitaminus tik poilsio dienomis. Jeigu jus neprižiūrite savo mitybos, tada vartoti vitaminus yra patartina.


Šaltiniai:
www.whfoods.com Puikus tinklapis apie maistą ir jo naudą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą